Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

SØM OG TJENESTER

Syr for og med deg!

A seamstress's everyday life! (And some more)

Blog

view:  full / summary

Snart 10 år!

Posted on March 10, 2012 at 5:17 PM Comments comments (47)
Tenk at det snart er 10 år siden jeg startet Søm og tjenester! Det er ganske utrolig å tenke på!
 
Det må jo markeres, og det tenkte jeg at dere kunne hjelpe meg med! Noe som er viktig for alle firmaer er jo at folk vet at vi finnes, og det er ikke mindre viktig for meg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hvor mange medlemmer på min Facebook-side tror dere at jeg kan få innen 22.april? Hvis dere hjelper meg med med å få en god del flere følgere vil jeg gi bort et Onmii-board til en ivrig fan!
 
Har du noen ideer om andre måter jeg kan markere jubileumet på? Gode ideer tas imot med takk og jeg kan til og med finne på å premiere noen av dere! :-)
 
Å drive systua nå 10 år etter oppstart er spennende. Masse oppdrag og flere samarbeidspartnere gjør hverdagen min variert, spennende og hyggelig.
 
Nå gleder jeg meg til å se om det kommer noen forslag fra dere og om jeg får flere medlemmer på Facebook-siden min! Jeg skal holde dere oppdatert så følg med!
 
"Snakkes"
 
 

Nye smykker igjen!

Posted on March 24, 2011 at 5:53 PM Comments comments (5)
Liker du noe av det du ser på bildene er det bare å ta kontakt, såfår du mer info om pris og tilgjengelighet! Har jeg varene inne kan de sendes innen kort tid, må de bestilles fra leverandør vil det ta 2-4 uker.

Nye smykker!

Posted on March 24, 2011 at 5:43 PM Comments comments (2)
Endelig bilder av de nye smykkene!
 
 
 
 
Øredobber 1
Øredobber 1
Øredobber 2
Øredobber 2
Øredobber 3
Øredobber 3
Brosje 1
Brosje 1
Brosje 2
Brosje 2
Brosje 3
Brosje 3
Brosje 4
Brosje 4
Smykkesett 1
Smykkesett 1
Ring 1
Ring 1
Ring 2
Ring 2
Smykkesett 2
Smykkesett 2
Ring 3
Ring 3
Smykkesett 3
Smykkesett 3
Smykkesett 4
Smykkesett 4
Smykkesett 5
Smykkesett 5
Smykkesett 6
Smykkesett 6
Smykkesett 7
Smykkesett 7
Ring 4
Ring 4
Ring 5
Ring 5
Ring 6
Ring 6
Ring 7
Ring 7
Ring 8
Ring 8
Ring 9
Ring 9
Ring 10
Ring 10
Armbånd 1
Armbånd 1
Armbånd 2
Armbånd 2
Armbånd 3
Armbånd 3
 
 
Liker du noe av det du ser er det bare å ta kontakt, så får du vite mer!
 
 

Det er visst helg!

Posted on March 18, 2011 at 5:39 PM Comments comments (0)
En kunde sa "God helg" til meg tidligere i kveld, og jeg måtte tenke hardt etter! Å ja, det er fredag ja!
Denne uken har løpt avgårde! Litt jobbing i systua, kun en kunde innom, men litt søm unnagjort.
Onsdag var jeg med koret mitt, Gregos, til Bø i Telemark og holdt konsert. Godt å få fremført konserten en gang til!
Helgen blir fyllt med søm av div brudekjoler. Kalenderen er full og jobbene klare!
 
Jeg har måttet avlyse neste sømkurs, 25-27.mars, men det blir forhåpentligvis nok påmeldte til å ha kurs 8-10.april! Har du lyst til å bli med kanskje? :-)

Travle tider!

Posted on March 14, 2011 at 6:24 PM Comments comments (2)
Heisan!
Det tok visst litt tid før jeg var her igjen! Litt vel mye har skjedd på den private fronten, og tiden til bloggen har blitt litt nedprioritert!
Men nå er jeg tilbake!
De siste ukene har gått med til å tilpasse mange brudekjoler og å ha en del førsteprøvinger av både brudekjoler og selskapskjoler. En selskapskjole er ferdig sydd og ble utlevert til en godt fornøyd kunde tidligere i uka! Det er alltid hyggelig!
 
Den andre delen av mitt firma, musikkformidlingen, har vært veldig aktiv de siste ukene! To helgeseminar, onsdagsøvelser og stor avslutning med Gospelkonsert i går kveld! En fantastisk opplevelse! Som dirigent og inspirator er det godt med sånne gode enderesultater! Vi repeterer konserten i Bø i Telemark onsdag kveld kl.1930. Det blir ikke mindre fantastisk!
 
Så er jeg i full gang igjen neste uke, med omsøm og 2.prøvinger av brudekjoler. Kalenderen er snart fullbooket til midten av august. Bra for meg, men ikke fullt så bra for kundene mine som ikke får kommet til meg ;-)
 
I løpet av uka skal jeg få ordnet med bilder av de nyinnkjøpte smykkene som jeg nevnte her sist gang! Masse flotte saker!
 
Beklager igjen den lange pausen, håper dere vil følge meg videre! Og det hadde vært veldig hyggelig om akkurat du la igjen en liten kommentar til meg! :-)
 
Er det noe dere lurer på, eller har lyst til å vite mer om er det bare å spørre!

Sømkurs igjen!

Posted on February 12, 2011 at 5:06 PM Comments comments (2)
Da er det lørdag kveld og uken har flydd forbi igjen!
I løpet av uken har 8 kunder vært innom, noen kjoler inn og noen kjoler ut. En ny kjole er designet, og skal syes ferdig til bryllup i august. Det er spennende og hektiske dager her!
Jeg har fått inn en eske med masse nye flotte smykker til salgs! Det kommer bilder så fort jeg får pakket ut og gjort klart!
 
Denne helgen er det sømkurs igjen. 5 ivrige deltakere jobber intenst og er veldig flinke! Jeg forventer 5 ferdige plagg i løpet av morgendagen!
 
Denne uken skal for det meste gå med til å føre regnskapet for fjoråret, litt sent, men det skal bli godt å få gjort! Angrer alltid på at jeg ikke fører underveis når jeg sitter med "bunken" med bilag, men, men, sånn er det nå, det er faktisk litt gøy og da!
 
Jeg er fortsatt på jakt etter temaer for bloggen min. Er det noen som lurer på noe, eller har lyst til å lære om noe sømrelatert? Bare spør! Jeg skal gjøre mitt beste for å finne svar til dere!
 
Ha en velsignet god søndag!

Ny symaskin?

Posted on February 5, 2011 at 3:52 PM Comments comments (800)
Et par kjoler er klare etter dagens jobbing. Et par bruder kan få kjolene sine :-)
I dag tenkte jeg at jeg skulle presentere en liten problemstilling, og håper på litt tilbakemeldinger på hva dere tenker!
Jeg vurderer veldig å kjøpe meg en ny symaskin, den jeg syr på i dag er 20 år gammel og mangler de mange finessene som finnes på de nye maskinene på markedet i dag. Men den er solid og til å stole på! Den duger til det jeg gjør til daglig, men har begynt å hoste litt.
Jeg har en Bernina maskin, og så først på hva som finnes av Bernina maskiner i dag. Og det er mye bra der, men de er utrolig kostbare!De koster nesten dobbelt så mye som f.eks Brother-maskiner som jeg har sett på nå. Jeg skal prøve å sy på brother-maskiner neste helg for å prøve ut litt, men sånn jeg ser det nå så har jeg et valg mellom denne: http://www.brother.no/g3.cfm/s_page/63850/s_level/23600/s_product/QC1000F1 og denne: http://www.brother.no/g3.cfm/s_page/63850/s_level/23370/s_product/NV1500ZW1. Det er noen tusenlapper som skiller de fra hverandre. Den ene er en ren symaskin, og den andre en sy- og brodermaskin.
Jeg får av og til spørsmål om å dekorere kjolene jeg syr, og det vil gjøre det mye enklere å gjøre dette på maskin! Men er det verdt 5-6000kr? Hva tenker dere?
Som sagt må dette prøves ut i praksis også, det holder dessverre ikke å bare se på spesifikasjonene. Det er veldig viktig at maskinen står stødig på bordet f.eks. Den må være solid/tung nok til å ikke ta seg en tur på bordet når jeg syr. Det er store kronglete arbeidsoppgaver jeg har av og til og da må jeg ikke måtte passe på maskinen i tilegg!
Store beslutninger som må tas her! :-)
 
Håper dere har en fin lørdagskveld!

En liten oppdatering!

Posted on February 4, 2011 at 2:05 PM Comments comments (7)
Da var det blitt fredag igjen jo! Å som tiden flyr!
 
Det ble ikke noe tid til bloggskriving før i kveld, men nå skal jeg ta det igjen! :-)
Jeg ble hengende litt etter tidsskjemaet mitt i forrige uke, hadde en tann som lagde litt problemer og jeg var hos tannlegen 4 ganger i løpet av en uke. Men nå har den roet seg! Så denne uken har inneholdt noen laaange dager med jobbing.
På mandag var det tre kunder innom. En for å hente en ballkjole som jeg hadde tilpasset, en for å hente en brudekjole jeg hadde tilpasset og en for å levere en brudekjole til reperasjon.
På tirsdag hadde jeg en første prøving av en fin 50-talls inspirert brudekjole. Alt så lovende ut, og bruden er hittill veldig fornøyd!
Etter å ha jobbet til 2 om natten, natt til onsdag hadde jeg 2 kunder innom på ettermiddagen på onsdag. En leverte og prøvde inn til omsøm, og en hentet en ferdig tilpasset brudekjole.
Onsdager er også dagen da koret jeg dirigerer, Gregos, har øvelse, og jeg var selvfølgelig der på kvelden! Vi øver til en stor gospelkonsert med storband og proffe solister, 13.mars, og det er en flott gjeng som øvde godt og konsentrert denne onsdagen!
Torsdagen startet med en første-prøving av en kort selskapskjole i thai-silke, som skal være ferdig om 4 uker, og ble fulgt opp ev 3 innleveringer av plagg til omsøm og en henting av tilpasset brudekjole. Bruden var kjempefornøyd, og det er alltid koselig og gøy!
I dag har jeg vært på Lillestrøm sysenter for å gjøre avtaler i forhold til sømkurset neste helg, og å kjøpe inn stoff til en brudekjole jeg skal gjøre noe med. De er alltid så hyggelige der nede, og hjelpsomme. Det er så godt å ha et sted å gå til og få så god hjelp!
Vi fant ut at vi kunne få til å gjøre plass til en til på sømkurset, så da kan jeg ha med 6 elever! Det er ganske bra!
 
Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen et pip hvis du er her inne å leser :-) Er det noe du kan tenke deg å vite mer om når det gjelder søm? Spør meg, så kan jeg svare her! (Eller mail hvis du ønsker!)
 
En full arbeidshelg står foran meg, og jeg skriver litt mer i morgen kveld! Jeg vurderer å kjøpe meg ny symaskin, og vil gjerne ha deres synspunkter i morgen!
 
Ha en flott helg alle sammen!

Søndag!

Posted on January 30, 2011 at 4:22 PM Comments comments (0)
Da er søndagen straks over. Sitter med pc-en i fanget og slapper av.
Lørdagen og søndagen har som vanlig gått med til å jobbe. En ny brudekjole er blitt tråklet sammen, klar til prøving. Mønsterkonstruksjon er spennende og gøy! Jeg kan lage akkurat det jeg vil! Fantastisk!
Jeg hadde en brud til prøving av tråklet kjole her tidligere i uken, suksess! Et fantastisk vakkert silkestoff med innvevde "gull"-metall tråder i mønster. Det skal også syes en bolero-jakke i blondestoff og tre brudepikekjoler til denne bestillingen. Det blir gøy!
Denne uken blir det mye jobbing! Tror jeg må ta en natt til hjelp! Mange kjoler som skal ut! Men det skal gå!! Det gjør det alltid! :-)
 
Det førstkommende sømkurset i februar nærmer seg fullt, det er bra! Neste kurs blir i slutten av mars!
 
Hvis tiden strekker til i morgen får dere en ny rapport!
Jeg ønsker dere en flott uke!

Ny blogg! Jeg prøver meg ut i den store verden!

Posted on January 29, 2011 at 3:29 PM Comments comments (2)
Hei der ute!
Og velkommen til bloggen min!
Jeg må jo prøve å henge med i tiden jeg og! Det kommer nok ikke noe her hver dag, men litt innsikt i hverdagen i en systue skal dere få! Og siden firmaet mitt også driver innen musikk kommer det nok noe om det og skal dere se! ;-)
 
I disse dager henger det masse brudekjoler her hos meg. Bryllupssesongen har utvidet seg veldig! I og med at det her blitt veldig vanskelig å få kirke og selskapslokaler om sommeren har flere begynt å finne andre tider av året å gifte seg på. Det merker jeg godt! Januar pleier alltid å være en rolig tid, men ikke i år nei!
 
 : Godt fornøyd! : Flott kjole!
 : Flink jente!
I tillegg har jeg startet med sømkurs! Og det er kjempegøy! Det første kurset var forrige helg. Det var 5 deltakere som alle var i godt humør, og var veldig flinke til å jobbe hele helgen gjennom! Se noen bilder fra helgen her!
 
Tusen takk til Lillestrøm Sysenter for at jeg får holde kursene mine hos dere!
 
 
Neste kurs blir 11-13.feb!
 
Det var det for i dag! Håper dere vil følge meg her inne!
 
 
 
Ha en god helg videre!
 

Rss_feed